Katern

Gemeente Nieuwegein en Plan Boom delen gratis fruitboompjes uit!

Inwoners van de gemeente Nieuwegein krijgen de kans om gratis een fruitboompje te bemachtigen en hun tuin te verrijken met een appel-, peren-, of kersenboom. Deze actie wordt georganiseerd door Plan Boom Utrecht en de gemeente Nieuwegein. Inwoners van Nieuwegein kunnen zich nu opgeven en hun boompje op zaterdag 2 november 2024 op een centrale plek in de stad ophalen.

Foto: Mees van den Berg

Fruit, groen en schaduw
Genieten van fruit uit eigen tuin, wie wil dat nou niet? Daarnaast biedt een fruitboom ook een prachtige aanvulling op je tuin, qua groen en schaduw. De appel- en perenbomen kunnen, afhankelijk van de snoeiwijze, 2 tot 4 meter hoog worden. De kersenbomen worden vaak nog iets groter. Extra bijzonder: de fruitbomen voor deze actie zijn biologisch, gekweekt door biologische Boomkwekerij Boomkroon uit Leersum.

Vraag nu je boom aan
Normaliter kosten deze boompjes € 30,- per stuk, maar dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Nieuwegein kunnen bewoners dit fruitboompje helemaal gratis krijgen. Alle inwoners van Nieuwegein kunnen zich tot en met zondag 27 oktober aanmelden voor deze actie. Het boompje kan vervolgens op zaterdag 2 november worden opgehaald op een centrale locatie in de gemeente.

Inwoners die graag een boompje willen ontvangen, kunnen zich inschrijven via de Plan Boom website.

Plan Boom
Plan Boom Utrecht is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Utrecht, met als doel om zoveel mogelijk bomen te planten in de provincie Utrecht. In samenwerking met gemeentes, bedrijven en woningcorporaties worden plantacties georganiseerd om de provincie te vergroenen. Deze specifieke uitdeelactie wordt gerealiseerd in samenwerking met de Gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk