Gemeente neemt maatregelen tegen overlast in de wijk Wijkersloot en plaatst camera’s

De afgelopen weken zijn er in Wijkersloot vaker meldingen geweest van verschillende vormen van overlast. Dit gaat onder andere om auto’s die ’s avonds en ’s nachts hard rijden, toeteren of steeds terugkomen naar dezelfde plekken en om mensen die zich op straat ophouden, intimiderend gedrag vertonen en soms eigendommen van bewoners vernielen. Dit speelt vooral op de Nanningalaan, Bendienlaan en Lensveltlaan rondom de sporthal en de scholen. Onlangs heeft daarom een buurtbijeenkomst plaatsgevonden aan de hand waarvan een aantal maatregelen is getroffen. Een van de maatregelen is dat er camera’s worden geplaatst om de overlast tegen te gaan.

Eerder genomen maatregelen
De buurt wordt door politie en boa’s beter en vaker in de gaten gehouden. De burgemeester heeft een paar gebiedsverboden afgegeven aan eenaantal mensen die met de overlast te maken hadden. Er is een bijeenkomst geweest voor de bewoners aan de straten waar de meeste overlast plaatsvindt. Daarin is een afsluiting van de zijpaden van de Lensveltlaan en het aanleggen van drempels besproken. Met een korte vragenlijst hebben we direct omwonenden gevraagd of en hoe ze die afsluiting willen. Omdat we weinig antwoorden kregen en de meningen verdeeld zijn, wordt daar nu niet voor gekozen.

De gemeente heeft de bosjes rondom de scholen en sporthal teruggesnoeid. De lantaarnpalen kunnen de omgeving nu beter verlichten en de situatie op straat is goed te overzien, ook in het donker. Van een aantal bewoners hebben we gehoord dat ze de bosjes nu erg kaal vinden. De bosjes zijn bewust zo kort gesnoeid, zodat wanneer ze weer terug groeien ze ook onderin mooi groen worden. Ook is het autowrak dat op Bendienlaan stond weggehaald.

Opnieuw overlast
Het leek even rustiger te zijn in de buurt, maar de laatste dagen is de overlast weer toegenomen. Er wordt weer getoeterd, hard gereden en er zijn nieuwe vernielingen gemeld. Daarom hebben we wel besloten opnieuw zichtbare en onzichtbare maatregelen te nemen. Er is onder andere extra surveillance door politie en boa’s.

Plaatsing camera’s
Binnenkort plaatst de gemeente toezicht-camera’s in de wijk. Er komt in ieder geval een camera op de kruising van de Bendienlaan en de Nanningalaan. Met de camera’s wordt het verkeer dat de wijk in en uit gaat bekeken. Gemeente en politie gebruiken de camera om te kunnen zien wie de overlast pleegt en in te kunnen grijpen. Naar verwachting blijven de camera’s staan tot na de jaarwisseling. Ervaart u nog steeds overlast? Meld het dan direct via 0900-8844 of bij spoed via 112.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk