Gemeente koopt Erfstede 10

Misschien herinner je nog de grote brand (video) nabij winkelcentrum Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein. De Shishalounge TheAtro aan de Erfstede 10 brandde toen op 6 oktober 2016 volledig af. Het pand, ook wel bekend als de voormalige dansschool van De Rijk kon niet meer gered worden. De restanten van het pand herinneren hier nog aan. De plek is al die jaren afgezet met hekken.

Erfstede ligt achter de Passage van Cityplaza. Het is de plek het busstation, het Zakencentrum en de afgebrande ‘dansschool’. Het bestemmingsplan Binnenstad (City) Nieuwegein – Erfstede maakt hier woningbouw mogelijk.

Erfstede 10

De gemeente is al een tijd in gesprek met de eigenaar over aankoop van de gronden. Nu is er overeenstemming voor koop. Als de gemeente eigenaar van de gronden is, worden de restanten van de Shishalounge zo snel mogelijk verwijderd. Dat gebeurt waarschijnlijk begin 2025. Eerst moeten onderzoeken gedaan worden. En er moet nog een sloopaannemer aangetrokken worden. Voor welk bedrag de gemeente de grond heeft aangekocht is onbekend.

Appartementen
De gemeente wil op deze plek in de toekomst appartementen gaan bouwen. Maar dat duurt nog wel een tijd. Daarom krijgt het gebied een tijdelijke inrichting. Hoe precies, dat is nog niet bekend. Hierover zal later meer bekend worden. De hekken komen na de sloop in ieder geval niet meer terug.

Info over bestemmingsplanproces
Een bestemmingsplan is een plan van de gemeente waarin staat waarvoor een stuk grond mag worden gebruikt. Het bevat regels, zoals het vlak waarbinnen gebouwd mag worden, de maximale bouwhoogtes en de afstand tot de buren.

De gemeenteraad heeft in april 2024 het bestemmingsplan voor de ontwikkelplek Erfstede vastgesteld. Er loopt nu nog een beroepsprocedure.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk