Gemeente ernstig gefaald in asbestverwijdering

De PVV is van mening dat de gemeente Nieuwegein en het ministerie van VROM enorm tekort zijn geschoten in het naleven van regels omtrent het toekennen van een sloopvergunning aan wooncorporatie Mitros, voorafgaand aan renovatiewerkzaamheden aan woningen in de wijk Jutphaas/Wijkersloot die begonnen in 2007.

PVV-er De Mos: “Dit zijn echt Cubaanse toestanden. Wat ik hier heb gezien daar zet zelfs Fidel Castro zijn pet voor af! Ondanks dat Mitros en de gemeente al in een vroeg stadium op de hoogte waren dat er in de woningen asbest aanwezig was, zijn er renovatiewerkzaamheden geweest zonder sloopvergunning van de gemeente, zijn asbestinventarisatierapporten verzonnen of niet volgens de regels uitgevoerd en heeft de gemeente op gegeven moment een sloopvergunning afgegeven, terwijl de asbestinventarisatie niet aan de eisen voldeed.”

“Bewoners en bouwlieden zijn door deze maffiapraktijken onnodig blootgesteld aan asbest, wat kankerverwekkend is. Maar behalve de gemeente en Mitros, waren ook onderdelen van het ministerie van VROM en de Arbeidsinspectie geruime tijd op de hoogte en allen deden ze onvoldoende. De manier waarop door betrokken instanties werd gecommuniceerd met bezorgde bewoners, verdiende ook geen schoonheidsprijs.”

“Bewoners die terecht bezorgd waren over hun gezondheid en constant aan de bel bleven trekken bij genoemde partijen, werden genegeerd, voorgelogen of van het kastje naar de muur gestuurd.”

De PVV vindt de gang van zaken rond de asbestverwijdering verbijsterend en heeft vandaag vragen gesteld aan de minister van VROM over deze zaak.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk