Geld over? Deze keuzes maken rijke mensen!

Of het nu gaat om een dertiende maand die onverwacht op je rekening wordt gestort of maar om een paar tientjes; iedereen komt in zijn of haar leven wel eens op zo’n punt dat je denkt ‘Het zit financieel even heerlijk mee!’ Natuurlijk kun je direct naar de stad gaan en jezelf even flink trakteren op een nieuwe outfit, maar je kan ook andere keuzes maken. Keuzes die je misschien op de lange termijn ook nog eens ten goede komen. Om de meest verstandige keuzes op financieel gebied te maken, is het aan te raden eens naar de groten der aarde te kijken. Hoe hebben zij bereikt waar ze nu zijn? Hier wat trucs op een rij.

Immediate Peak

Laat het groeien
Geld laten groeien, dat is in het kortgezegd wat rijke mensen kunnen en doen. Niet alle rijke mensen, maar wel de meesten. Hoe je dit doet? Door je geld niet simpelweg te laten slapen op de bank maar het te laten renderen. Nu zijn daar heel veel verschillende opties en mogelijkheden voor, en ligt het maar net aan jouw voorkeuren en wensen wat goed bij je aansluit. Wil je weinig of juist veel risico lopen? Vaak gaat de hoogte van de winst gepaard met deze keuze. Hoe meer risico, hoe hoger eventueel rendement maar ook hoe groter de kans op flink verlies. Hoe rijke mensen hiermee omgaan? Lees snel verder.

Spreid je kansen
Kansen spreiden is misschien wel de slimste keuze van allemaal. Door niet op één paard te wedden, maar je kansen te spreiden kun je de kans op een heel groot verlies in één keer zo klein mogelijk maken. Kies voor bijvoorbeeld een mix van investeringen in aandelen,

betrouwbare obligaties maar ook wat risicovollere crypto. Door te kiezen voor een mix zal de één af en toe stijgen en de ander dalen, maar de kans dat alles in één keer daalt is zeer klein. Kies bij crypto wel altijd voor een betrouwbaar platform zoals Immediate Peak, de koers kun je niet voorspellen maar wel of het medium waar je het koopt te vertrouwen is.

Een andere tip van de rijken der aarde is om geld wat over is -en waar je geen risico mee wilt lopen- in bijvoorbeeld de aflossing van je huis te stoppen. Geen direct rendement maar wel een verlaging van de maandelijkse lasten, en een verlaging van de uitgaven is indirect ook een inkomstenbron. Dus geld laten staan op de spaarrekening is misschien wel de minst gunstige manier, al is een buffer voor onvoorziene kosten houden altijd goed. Maar het is slim om met de rest iets te gaan doen, alleen dan kun jij ervoor zorgen dat je ooit ook tot die groep van de rijken der aarde gaat behoren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk