Geinig dagboek 14

Eindelijk weer eens een overwinning voor Geinoord na de nederlagen tegen JSV en Odysseus. Winnen in Woudenberg is geen eenvoudige opgave maar volgens mijn waarnemers gaf op sportpark De Grift een sterk collectief van Geinoord op deze middag de doorslag. Vorige week had Woudenberg nog met 1-2 bij het sterke en titelkandidaat Argon gewonnen zodat op papier de nummer vier van de ranglijst favoriet was tegen de Nieuwegeinse middenmoter.

Maar de praktijk pakte anders uit. Na het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Laurens van Rijn uit Utrecht wist Geinoord steeds de eerste duels en de afvallende ballen te winnen zodat de ploeg steeds het initiatief hield. Dat resulteerde in twee treffers van gelegenheidsspits Vincent Griffioen en een treffer van Mike Brookman. Paul Roestenburg was nu weer naar de achterste vier gedirigeerd.

Bij de bezoekers mocht Niels Maat overigens ondanks de hem opgelegde zware schorsing toch meespelen omdat hij in beroep is gegaan tegen de zeven duels straf die hij van de tuchtcommissie kreeg te horen. In de loop van deze week mag een uitspraak in het hoger beroep verwacht worden tegen deze affaire, het gevolg van een in de ogen van Geinoord nogal omstreden rode kaart in de derby tegen JSV.

Morgen wacht de spannende wedstrijd tussen FC Utrecht en PSV, waarbij ik eigenlijk een soortgelijke uitslag als in Woudenberg verwacht, namelijk 1-3 voor PSV. Het kan niet zo zijn dat de Eindhovense formatie steeds weer door pech achtervolgd wordt en FC Utrecht het fortuin van de laatste weken opnieuw in de schoot geworpen krijgt. Maar voetbal is onvoorspelbaar, ik had ook niet verwacht dat Geinoord in Woudenberg zo’n goed resultaat zou afdwingen.

Het aardige van een club als Woudenberg is, dat de vader van Ricky van Wolfswinkel daar nu teammanager is en Erik Willaarts, een oom van Ricky van Wolfswinkel, zijn jeugd doorbracht bij de geelzwarten. Ik heb Erik meteen even plagerig opgebeld want zo’n kans mag je niet aan je voorbij laten gaan. Voor de jongere lezers van dit dagboek is het leuk om te melden dat deze Willaarts ooit in het shirt van FC Utrecht bijna topscorer van de eredivisie werd vlak achter ene Marco van Basten.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren