Gehaktbrood met pistache nootjes

Voor dit gehaktbrood, gebakken in een cakeblik nodig:
1 kilo gemengd gehakt
150 gram gepelde, ongezouten pistache nootjes
100 gram zwarte olijven
2 theelepels paprikapoeder
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 takjes salie
zout naar smaak
100 gram gedroogde zontomaten
15 hele ingemaakte peperkorrels (potje in azijn )
150 kastanje champignons
1 ei
2 beschuitjes
olie
vers gemalen zwarte peper naar smaak

Het gehakt mengen met de ei, de fijngeknepen beschuit, zout, peperkorrels, paprikapoeder en vers gemalen peper.
De zontomaten en olijven fijn hakken en door het gehakt mengsel kneden.
De pistache nootjes in een vijzel fijn maken en ook door het gehakt kneden.
De tijm ,rozemarijn en salie van de steeltjes ontdoen, fijnhakken en ook door het gehakt mengen.

De champignons snijden en bakken in weinig olie, ongeveer 7 minuten.
Deze laten afkoelen en als laatste door het gehakt mengen.
De oven voorverwarmen op 200 graden.

Een cakeblik bekleden met bakpapier en het gehaktmengsel erin doen, stevig aandrukken.Ongeveer 3 kwartier bakken.

Erg lekker bij een mooi pastagerecht!

Eet smakelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk