Geen vlees of goed vlees!

U bent vast al plannen aan het maken voor de kerstdagen en Oud en Nieuw. Daar hoort bij dat we uitbundiger eten dan normaal. Dat is prima, want gezelligheid en genieten horen ook bij het leven. Maar dan wel een beetje diervriendelijk graag! 
Ik zag de folders met menu’s van parelhoen en hertenbiefstukjes alweer voorbij komen. Voor een vegetariër in hart en nieren, zoals ik, een maagomdraaiend idee. Al die dieren die onder barre omstandigheden kwijnen om tijdens het Feest van de Vrede in uw maag te eindigen. Ik misgun u heus uw stukje vlees niet, hoor, met de feestdagen. Maar als u iets verder kijkt dan de parelhoen en hertenbiefstukjes blijkt er vlees te zijn dat minstens zo apart is, maar bovendien veel lekkerder en heel wat diervriendelijker. Een prettig idee, toch?
Als het met de kerst een paar Euro duurder mag zijn, ga dan eens langs De Groene Weg. Dat is een slagerij, die vlees verkoopt van dieren die een goed leven hebben gehad. Kenners verzekeren mij dat dit vlees van significant hogere kwaliteit en een echte traktatie is. Het summum van smaak schijnt echter ‘wildernisvlees’ te zijn. En dan bedoel ik geen wild, zoals een haas, maar een botermalse biefstuk van een wilde Galloway.
Galloways, Schotse Hooglanders en andere runderen begrazen de natuurgebieden in het Utrechts Landschap. Die beestjes mogen in kuddes heerlijk vrij rondscharrelen, mogen hun kalfjes bij zich houden, eten onderweg fijne kruiden en hebben zo een goed leven. Af en toe worden de kuddes iets te groot en dan worden enkele exemplaren onder toezicht en op verantwoorde wijze geslacht. Dit vlees wordt keurig verwerkt tot pakketten ‘wildernisvlees’.

Dus als u met de kerst uw gasten wilt verbazen met iets dat écht aparter is dan zo’n zielige parelhoen, koop dan ‘wildernisvlees’. Ik ken mensen die bij de gedachte alleen al beginnen te kwijlen. Goed voornemen, toch? Eet smakelijk en geniet met een gerust geweten!

P.S. Zie voor meer info over ‘wildernisvlees’: www.utrechtslandschap.nl onder Wildernisvlees (onderste knop links). De Groene Weg slagerij vindt u onder meer in Utrecht. Geen tijd voor De Groene Weg of te laat voor Wildernisvlees? Kies voor een redelijk en nog steeds smakelijk alternatief in de vorm van Jumbo Bewust of scharrelvlees bij bijvoorbeeld AH of Konmar.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren