Geen groot scherm om WK voetbal te kijken

Er komt geen megascherm in de binnenstad van Nieuwegein. Burgemeester Backhuijs heeft daar een stokje voor gestoken. Wie het WK voetbal wil bekijken kan terecht in de kroeg of thuis. PvdA raadslid Marianne Spalburg had een verzoek ingediend om de levendigheid te verhogen in de binnenstad.

Spalburg: ‘Het nieuwe Stadscentrum in Nieuwegein heeft veel enthousiasme losgemaakt. Het winkelend publiek is lovend over bijvoorbeeld de nieuwe Markt. Om aan dat enthousiasme ook levendigheid toe te voegen wilde de PvdA een groot scherm plaatsen om het WK voetbal te volgen. Samen de wedstrijden van Oranje kijken brengt veel gezelligheid mee, maar helaas gaat het niet door.’

Backhuijs geeft geen vergunning voor het grote scherm in de binnenstad. Vier jaar geleden stond er wel een groot scherm op de Markt. Toen werd na afloop van de finale wedstrijd Nederland – Spanje de Nieuwegeiner Richard Houtveen in zijn hart gestoken waarna hij overleed. Backhuijs: ‘Het kijken nar een wedstrijd in groepsverband kan tot risico’s leiden. Ook twee jaar gelden tijdens het EK voetbal hebben wij geen vergunning afgegeven voor een groot scherm.’ Ook elders in de regio worden geen grote schermen in de buitenruimte geplaatst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren