Gedrogeerde bestuurder crossmotor opgepakt in Nieuwegein

Een bestuurder van een crossmotor is donderdagochtend na een achtervolging aangehouden in Nieuwegein. De bestuurder reed tientallen kilometers te hard en negeerde een stopteken.

Een politieteam reed op de Lekdijk tussen IJsselstein en Nieuwegein toen de crossmotor passeerde. De bestuurder gaf daarna flink gas en reed 34 per uur te hard. Dat schrijft de politie op Instagram. Daarna werd de achtervolging direct ingezet.

De man op de snelle tweewieler leek een goede kans te hebben maar had niet gerekend op een toevallige overvliegende politiehelikopter. Deze kon makkelijk bijblijven en de dollemansrit in beeld brengen. Het avontuur eindigde in Nieuwegein waar hij zijn motor in een opslagbox wilde verbergen. “De verbaasde blik omhoog toen hij de collega’s in de lucht zag sprak boekdelen”, schrijft de politie.

Een check wees uit dat er met de crossmotor niets aan de hand was, de bestuurder bleek alleen geen rijbewijs te hebben. Ook testte hij positief op vier soorten drugs. Hij moet een verplichte cursus volgen bij het CBR en kan sowieso een boete verwachten voor de snelheidsovertreding en een omgeklapt kentekenplaat. Voor het rijden zonder rijbewijs zal hij mogelijk nog voor de rechter moeten komen.

Foto: Politie IJsselstein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk