Gebarend de onderwaterwereld in

Op zondag 28 juni a.s. zal de stilte overheersen in het zwembad van Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Duikschool het Duikhuis gaat op die dag op haar locatie in Nieuwegein met doven en slechthorenden onderwater om hen kennis te laten maken met duiken. Een spetterende aftrap voor een nieuwe mogelijkheid om bij het Duikhuis vanaf 1 juli a.s. professioneel duikles te krijgen met de hulp van een gespecialiseerde duiktolk Nederlandse Gebarentaal.

De afgelopen maanden heeft het Duikhuis op initiatief van een van haar instructeurs, Marije Meuwese, met veel plezier gewerkt aan het ‘doof vriendelijk’ maken van de duiklessen en het duikcentrum. Tolken Nederlandse Gebarentaal hebben leren duiken en de duikinstructeurs hebben kennis gemaakt met de Nederlandse Gebarentaal bij de docenten van Gebaren.nl. Op deze manier begrijpen we goed hoe je een veilige en comfortabele duikles geeft aan deze doelgroep. “Voor een duikcursist is het belangrijk dat hij zich op zijn gemak voelt bij zijn instructeur. Ook al zal er tijdens de cursus een tolk aanwezig zijn. Met het leren van de gebarentaal, hoop ik een goed contact te krijgen met mijn student. Deze vorm van communiceren is veel meer dan alleen een vaardigheid”, aldus George van der Heijden, een van de Duikhuis instructeurs die de gebarentaalcursus volgde.

Bij wijze van proeve had Arno Roeleveld de eer om als eerste dove met een Duikhuis instructeur kopje onder te gaan. “Mijn eerste duikervaring was veel leuker dan ik dacht, alsof je in een andere wereld bent. Je bestuurt je lichaam op een andere manier. Het was zeker niet moeilijk, maar vooral uitdagend en leuk. Ik kan niet wachten tot de volgende duik”, geeft hij enthousiast aan.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren