Gebakken spruitjes met kokos

Dit recept is een prima manier om een restje spruitjes op te peppen. Het kan natuurlijk ook met verse spruiten, maar dan moet je ze eerst even koken, waarna ze in een ruime koekenpan gebakken worden. Het scheutje sesamolie geeft net dat beetje extra. Nodig:
rest gekookte spruitjes
ca. ½ theelepel kerriepoeder
zout
peper
bloem
zonnebloemolie
sesamolie
gemalen kokos Extra: koekenpan Doe de spruitjes in een ruime schaal.
Strooi er kerriepoeder, zout, peper en bloem over.
Schud de spruitjes goed om, zodat ze rondom met de bloem, zout en specerijen bedekt zijn.
Verhit in een koekenpan eerst de zonnebloemolie en voeg dan een scheutje sesamolie toe.
Doe de spruiten in de pan en bak ze snel rondom bruin.
Schep de spruiten in een (voorverwarmde) schaal en bestrooi ze met wat gemalen kokos. Bijgerecht groente
Tijd: ca. 8 minuten
Bron: eigen recept Tip
In plaats van kokos kan ook sesamzaad over de spruiten worden gestrooid. Rooster het dan eerst even goudbruin in een droog koekenpannetje. Weetje
Gemalen kokos wordt gewonnen uit de kokosnoot, de steenvrucht van de kokospalm (Cocos nucifera). Aan de binnenzijde van de harde bolster, het endocarp, zit een dikke laag witte vezelige en vettige kiemstof, het endosperm. Dit endosperm is de kokos. Deze wordt gedroogd en gemalen in de handel gebracht. Verder worden alle delen van de kokosnoot, de vezels en tegenwoordig zelfs de stam nuttig en voor vele doeleinden gebruikt. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren