Na de feestdagen even terug bij af en het mag allemaal wat minder, maar niet minder lekker, dus een eenvoudig te bereiden ,erg smakelijke twist met andijvie.
Voor 4 personen nodig een flinke krop andijvie
8 mooie plakken serranoham
2 sjalotten
1 teentje knoflook
scheutje witte wijn
olijfolie of plantaardige olie
houten prikkers/satéprikkers
De andijviebladeren losmaken en goed spoelen/zandvrij maken.
Water koken, na koopunt uitzetten en andijvie blad even blancheren, 1 minuut is genoeg.
Goed uitlekken en uitknijpen!! en opvouwen tot pakketjes
Pakketje andijvie omwikkelen met serranoham en vastzetten met een prikkertje.
In pan sjalot, knoflook glaceren in olijfolie en andijvierolletjes bakken, als de serranoham goudbruin is, een scheutje witte wijn erbij even inkoken en ready!
Zalig met de oerhollandse gehaktbal, of een karbonaadje.