‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Deze keer ging Arend naar de feestelijke seizoensopening in Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM

Arend Bloemink: ‘Tijdens de feestelijke seizoensopening in Stadstheater en Kunstencentrum DE KOM klinkt onder het optreden van stand-up comedian Eric Koller een luid ‘BINGO !’ vanuit het publiek. Geen wonder, want Eric diept dan al enige tijd achtereen steeds opnieuw een wit balletje op uit de duistere hoeken van zijn broekzak en laat het publiek weten welk nummertje hij nú weer heeft getrokken. Een logische reactie dus, dat ‘BINGO !’.

Op de vraag van Eric wie die lolligerd is, steekt een van de theatergangers zijn hand op terwijl meteen ook het zaallicht aangloeit. Tja, dan ben je stand-up comedian of je bent het niet, de roeper wordt meteen uitgenodigd op het podium. Met een ‘denk aan het opstapje’ wordt de roeper (iemand achter mij zegt dat het Piet is…) op het podium ontvangen. Eric vertelt hem dat hij een prijs heeft gewonnen en laat weten deze even te gaan pakken. Wanneer Eric terugkomt neemt ‘Piet’ meteen het heft in handen. Hij heeft een (zo te zien) pepermuntje opgediept uit zijn jaszak en biedt dat Eric aan. Verrast, heel even van zijn a-propos gebracht, accepteert Eric de versnapering, kauwt er nadrukkelijk op en overhandigt ‘Piet’ dan zijn laatste DVD (die later op de avond natuurlijk in de foyer te koop is)’

‘Tja, en als ik er dan tóch ben, dan leg ik dat uiteraard vast. Een leuk moment in een verder flitsende show in de Rabozaal. Wat fijn dat zo’n grote zaal dan tóch zo intiem, zo alles-dichtbij blijkt te zijn.’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk