‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Daar ik inmiddels, vanwege een lichamelijk ongemak, al meer dan een week aan huis gekluisterd ben, zie ik me genoodzaakt voor de Foto Van De Week mijn uitgebreide Nieuwegein-foto-archief in te duiken. Om niet ál te ver van de tijd van het jaar af te blijven, zoek ik op augustus 2011. Augustus, de maand waarin de schoolvakanties eindigen. De maand ook waarin in Nieuwegein het een ander aan ontspanning en sport voor de schooljeugd wordt georganiseerd: de kindervakantieweek, de jeugdwielerronde, de
internationale voetbalwedstrijden om de United Jeugd Cup, de …’

‘In de map waarin mijn foto’s van de United Jeugd Cup zijn opgeslagen, tref ik een fotoserie aan van een duel om de bal tussen een Ajax-spelertje en een drietal Russische spelertjes van Konoplev. Een fotoserie de de sfeer en de inzet van de UJC goed weergeeft. Er wordt met veel inzet gestreden en er is respect voor de ander. Een Ajax-spelertje dat op punt staat door te breken wordt het niet makkelijk gemaakt, maar hij wordt ook niet vuil onderuit geschopt. Dat laatste past gewoon niet bij de UJC.’

‘Straks, in het laatste weekend van deze maand, is het weer zo ver. Ik zie er nu al naar uit! Dit jaar met o.m. Amerikanen en Japanners. En natuurlijk de D-tjes van JSV, want zij zijn immers gastheren! Kijk ter voorbereiding maar eens op www.unitedjeugdcup.nl’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren