‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘De afgelopen weken was ik vele malen in ons prachtige theater DE KOM. Om te genieten van het gebodene in het kader van de jaarlijkse Theatrale Finale, de afsluiting van het theater-cursusseizoen. Maar bovenal om veel van dat moois te fotograferen. Twee weken met een mix van enthousiasme, van vertedering, van spanning, van inzet, van theatrale hoogstandjes, van licht en geluid, van steeds weer ándere decors… Zang, toneel, dans, musical, muziek. Soms voor een volle, gróte zaal. Dan weer in een intieme setting in de kleine zaal.’

‘Een van de vele foto’s die ik maakte is het waard om de Foto Van De Week te zijn. Gemaakt tijdens de Bandjes-avond (een hele lange avond, een hele feestelijke avond, een waar popfestival!). De zangeres op de foto wordt vocaal ondersteund door haar zangleraar. En, hoewel de aandacht fotografisch uitgaat naar de zangeres, fotografeerde ik nog mooi de duidelijk trotse zangleraar in de onscherpte mee. Een prachtmoment.’ (Klik op het cameraatje voor de foto van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk