‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

Arend Bloemink: ‘Nooit zal er zoveel over de zomertijd zijn gesproken als de afgelopen dagen. Zomertijd. Een beslissing van de mens, niet van de natuur. Fijntjes laat de natuur dezer dagen weten dat niet de mens, maar dat de natuur bepaalt wanneer het lente, laat staan zomer is. En, opdat we dat niet vergeten, houdt de natuur zich nu nog even in.’

‘De mens moppert, klaagt, wenst zonnewarmte en een ontluikende natuur in plaats van vorst, sneeuwbuitjes en gure winden. Maar wie er, ondanks de minder aangename weersomstandigheden, dan tóch op uit trekt, naar buiten gaat, wordt dan, zoals hier aan de Lekboulevard, verrast met een fraai gezicht op de Lek, op de oude Lekbrug, op watervolle zonlichtreflecterende voren en op een nevelige wolkenlucht.’

‘Een moeilijk maakbare foto zo met dat felle tegenlicht. Toch alleszins de moeite van het proberen waard.’ (Klik op het cameraatje voor de foto’s van de week)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk