Flitsende seizoenstart sv Parkhout, 6-1 winst tegen Wilhelmina ‘26

‘Je moest vandaag echt op tijd aanwezig zijn en een plekje langs de lijn hebben gevonden op het zonovergoten sportpark Parkhout, om het eerste competitiedoelpunt gezien te hebben. Het was exact na 1 min dat Tom de Klein een afgemeten voorzet van Robin Janssen perfect doorkopte, en bij de tweede paal liet binnenvallen.’

‘Slechts 4 minuten later was het dezelfde Robin Janssen welke in het strafschopgebied van achteren hard onderuit werd geschopt na een voorzet van Luc Jansen Venneboer. Scheidsrechter Colle uit Leerdam, zag er opmerkelijk genoeg, geen overtreding in. Enkele min later was het Jardell Adamsom, later uitgeroepen tot “Man Off The Match” die onreglementair werd gestopt op de rand van de zestien door de linkerverdediger van de bezoekers uit Wijk en Aalburg. De direct genomen vrije trap door Casper Baggen zeilde over de kruising van de 2 paal.’

‘De wedstrijd was 10 min oud en de bezoekers hapten al naar adem. In de 24e minuut volgt dan “het” moment van Jesse Schuin. De van SDC Putten overgekomen spits speelt zichzelf ter hoogte van de penaltystip behendig vrij, en zet daarmee Omar Fatchati te kijk. Zijn droge harde knal beland op de paal en caramboleert opnieuw voor zijn voeten. Droog en hard langs de oren van de keepers schiet hij de bal in het doel. 2-0 na 24 minuten, wat staat ons nog te wachten deze middag?’

‘Nog heel wat zou later blijken maar eerste nog de mooiste combinatiegoal van de wedstrijd. Tom de Klein speelt Robin Kool in, die ziet vanuit de middencirkel de ruimte achter de verdediging van Wilhelmina en levert een pass op maat af aan Jardell die zijn tegenstander op volle snelheid de hielen laat zien. In de 1 op 1 situatie tegen keeper Joran de Laat blijft hij rustig, en schiet heel beheerst de 3-0 op het scorebord. Nog voor de rust is het opnieuw Jesse Schuin die na een perfecte voorzet van alweer Jardell de 4-0 ruststand weet te maken’.

‘De tweede helft denk de thuisploeg wedstrijd in een rustig tempo uit te kunnen spelen. Een psychologische gedachte verklaarde coach Kevin Reinhard na afloop. Casper Baggen leverde nog een mooie voorzet af, maar de tegendraads ingekopte bal van Jesse Schuin verdween net langs de verkeerde kant van de paal. Geen hattrick voor hem dus.’

‘Doordat de bezoekers via Mitchell Kerkwijk na ruim een uur tegen scoorde, schudde de thuisploeg wakker!! Jesse Schuin scoorde nogmaals vanuit de rebound, maar werd volledig onterecht voor buitenspel afgevlagd.’

‘Nordin Chentoef was ingebracht voor Casper Baggen, kwam de eer te beurt om via een aantal technische hoogstandjes de 5-1 te scoren. Behendig draaide hij op de middellijn om zijn tegenstander, vervolgens heeft hij een geheel vrije doortocht. Ter hoogte van de rand 16 meter kapt hij nog een tweetal verdedigers uit, en schiet droog en hard in de rechterbenedenhoek.’

‘Het slotakkoord in de 85e minuut is voor Nieks van Oort. Wilhelmina krijgt de bal niet weg uit zijn verdediging. Vanaf randje zestien haalt Niels snoeihard uit en verdwijnt de bal als een streep in de kruising. Wat een mooie goal van deze jonge verdediger die zich steeds beter ontwikkeld als een volwaardige selectiespeler.’

‘Het verschil met de seizoenstart van vorig jaar is enorm, er worden nu wisselspelers ingebracht die de wedstrijd uit het slob kunnen halen. We kijken nu al reikhalzend uit naar de volgende ontmoeting. Er waren deze middag nog meer opmerkelijke uitslagen op sportpark Parkhout. Zowel het 2e als het 3e herenelftal wonnen hun wedstrijd met 8-1.’

‘Volgende week gaat sv Parkhout op bezoek bij nieuwkomer Dongen. Ik kan daar helaas niet bij zijn vanwege verplichting voor de Stichting Maatschappelijk Parkhout. U moet het volgende week dus doen zonder foto’s en verslag van de wedstrijd in en tegen Dongen.’

Twitteraar Remco ten Koppel kan u, via zijn twitteraccount op de hoogte houden over het verloop van de wedstrijd.