Deze week een recept van een gastkok in onze receptenrubriek, namelijk van Wesley Adelaar uit Batau-Noord. Wesley is een gedreven amateurkok die anderen graag deelgenoot wil maken van zijn culinaire creaties. Daarom startte hij een eigen website http://www.receptenbaan.nl/ waar je een veelheid aan recepten kunt vinden, stuk voor stuk voorzien van mooie foto’s. De site is een bezoekje waard en Wesley stelt je mening over zijn recepten erg op prijs.
Ik mocht zelf een recept van zijn site kiezen en heb voor de Fish and Chips gekozen, omdat het zo heerlijk Engels is en hier in Nederland, op deze manier, nauwelijks verkrijgbaar.
Ingrediënten voor 4 personen:
250 g bloem
1 zakje bakpoeder
zout
ijskoud water
4 witvisfilets (van ca. 150 g)
4 tl kerriepoeder
peper frites(kant en klaar of zelfgebakken) of aardappelpartjes uit de oven Extra: frituurolie/pan; keukenpapier 1. Zet 300 ml water koud.
2. Als het water ijskoud is zeef dan de bloem.
3. Roer de bloem, met het bakpoeder, zout en 250-300 ml van het ijskoude water tot een glad beslag.
4. Verwarm de frituurolie tot 170°C.
5. Dep de visfilets erg goed droog met keukenpapier en bestrooi de filets rondom met kerrie, peper en zout.
6. Als je visfilets uit de vriezer gebruikt, laat ze dan lang van te voren ontdooien, uitlekken en dep ze goed droog!
7. Haal de filets met 2 tegelijk door het koude beslag en bak de filets in de frituurolie in ca 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar.
8. Laat de gebakken visfilets uitlekken op een bord met keukenpapier.
9. Bak zo ook de resterende 2 filets.
10. Verdeel de gebakken vis over vier borden.
11. Serveer met frites of aardappelpartjes uit de oven en een groente naar keuze. Hoofdgerecht met vis
Bron: www.receptenbaan.nlDit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief (het pannetje hiernaast).