Feestelijke opening nieuwe schoolbibliotheken op de Beatrixschool

Nieuwegein telt twee nieuwe schoolbibliotheken. Op beide locaties van de Beatrixschool (Zuilenstein en Wijkersloot) zijn de vestigingen op woensdag 4 september jl. feestelijk geopend. Tijdens de opening werden de leerlingen welkom geheten door adjunct-directeuren Maria van der Veen en Dirk van den Hoven op de Beatrixschool, locatie Zuilenstein.

Tijdens de opening werd er voorgelezen uit ‘We gaan op berenjacht’ en ‘De Kameleon.’ Hierna werd Roel Zuidhof, directeur-bestuurder van de ‘echte Bibliotheek’, zoals één van de leerlingen opmerkte, op het podium onthaald. De opening is na een enthousiast aftelmoment voltrokken door leescoördinator en leerkracht Daphne Jungschläger en leesconsulent Anne Lyskawa van de Bibliotheek.

Burgemeester leest voor
Een week later, op woensdag 11 september, was het tijd voor de opening op Beatrixschool, locatie Wijkersloot. Speciale gast burgemeester Marijke van Beukering had speciaal voor de opening een paar kinderboeken uitgezocht in de Bibliotheek. Ze las voor uit Pluk van de Petteflet en opende de schoolbibliotheek. Ook wethouder Van Esch was aanwezig.

Na afloop werden op beide locaties alle ouders uitgenodigd om een kijkje te nemen in de schoolbibliotheek. Sommige kinderen konden niet wachten om een boek te lenen en lekker te gaan lezen. Genoeg keuze: in de schoolbibliotheek staan namelijk meer dan 3.000 boeken.

Over de Bibliotheek op school
De Bibliotheek op school is een landelijk initiatief met een bewezen effectieve aanpak voor het verdiepen van taal– en leesonderwijs. De scholen gaan hier samen met een leesconsulent van de Bibliotheek mee aan de slag. De leesconsulent adviseert en ondersteunt het team van de school. Gezamenlijk werken zij aan een lees- en mediaplan. De Bibliotheek ondersteunt de school bij het samenstellen van een actuele en inclusieve collectie boeken, die past bij het onderwijsaanbod.

De Bibliotheek en basisschool De Beatrixschool kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan voor nóg meer leesplezier op de scholen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk