Extra maatregelen naar aanleiding van verkeersdrukte rondom Nieuwegein

Afgelopen weekend zijn de werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Oudenrijn en Everdingen begonnen. Vooral afgelopen vrijdag ontstond daardoor grote verkeersdrukte in en rondom Nieuwegein, Houten en IJsselstein. Vandaag zijn Rijkswaterstaat, gemeente Nieuwegein en de Veiligheidsregio in gesprek gegaan over maatregelen om de doorstroom te bevorderen en daarmee te zorgen dat de vertragingen de komende weekenden niet zo hoog oplopen als afgelopen vrijdag. Gezamenlijk is besloten tot meerdere maatregelen om de instroom in Nieuwegein te beperken en het verkeer beter te begeleiden.

Extra maatregelen
Er worden bestaande verkeerslichten aangepast om de instroom te beperken en er worden extra tekstwagens en borden geplaatst. De verkeerslichten op de toegangswegen van Nieuwegein gaan dus wat langer op rood, zodat de stad de hoeveelheid verkeer aankan.

Ook worden op meerdere drukke punten in de stad verkeersregelaars ingezet. Een team van Rijkswaterstaat en gemeente Nieuwegein gaat samen gedurende de afsluiting de situatie ieder uur in de gaten houden om de drukte te monitoren en te kijken waar eventueel nog meer inzet nodig is. Daarnaast geven we de informatie door aan navigatiediensten.

De werkzaamheden duren tot 30 september. In die periode wordt de A2 nog vier keer in het weekend afgesloten in de richting ‘s-Hertogenbosch: 22 augustus en 29 augustus vanaf donderdagavond 21.00 uur en 6 september en 20 september vanaf vrijdagavond 21.00 uur. Lees de volledige informatie over de geplande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

Advies
Dit betekent meer hinder op snelwegen rond Nieuwegein (A2, A12, A27). Het advies van Rijkswaterstaat en gemeente Nieuwegein is om de vrijdagen en weekenden dat de A2 volledig afgesloten is, de snelwegen rondom Nieuwegein en Utrecht te mijden. Stel je reis uit indien mogelijk. Moet je toch de weg op? Het advies is om te reizen met het ov, te fietsen of te carpoolen. En volg de omleidingsborden en niet de route die je navigatiesysteem aangeeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren