Extra controles tegen hondenpoepoverlast

Overlast van hondenpoep is nog steeds een van de grootste ergernissen van bewoners in hun wijk. De gemeente heeft de afgelopen week extra controles uitgevoerd. Reden is dat er klachten komen van bewoners vooral uit Batau Noord over overlast van hondenpoep en loslopende honden waar het niet mag. De Boa’s hebben in de afgelopen week verschillende bekeuringen uitgeschreven voor overlast van hondenpoep, het niet bij zich dragen van opruimmiddelen en loslopende honden. Verantwoordelijk wethouder Peter Snoeren liep maandagavond een ronde met de handhavers mee in Batau Noord.

Wethouder Peter Snoeren: ‘Bewoners klagen over hondenpoep en loslopende honden. Hondenliefhebbers zijn zich hier niet altijd van bewust. Met deze wijkgerichte extra controles door de Boa’s laten we zien dat we de ergernis delen en daar ons steentje aan bijdragen.’ Hij hoopt dat de bewoners elkaar ook aanspreken op het gedrag van de hondenbezitter als dit tot overlast leidt van hondenpoep of loslopende honden waar het niet mag.

Als gevolg van het amendement “schone stad” is een extra budget toegekend van € 200.000, – voor het verbeteren van de beeldkwaliteit van de openbare ruimte. Het budget wordt ingezet op punten waar een zichtbare en merkbare bijdrage aan een schone stad gegeven kan worden. Het extra toezicht op overlast van hondenpoep wordt hier ook van betaald.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren