Expositie ‘Verbinding’ in Museum Warsenhoeck

Op zondag 15 september 2024 wordt in Museum Warsenhoeck de expositie ‘Verbinding’ geopend. Aan de totstandkoming van de expositie hebben zes kunstenaars gewerkt: Ad Witte, Anouk Hoogeveen, Liz Ditters, Heleen Zaanen, Aleksandra Govers-Zielinska en Mieke van Aller.

Een werk van Ad Witte

Het thema van de expositie is van historische aard en sluit aan op activiteiten die georganiseerd worden rondom dit thema door historische verenigingen en musea uit Vianen en Nieuwegein. Het gaat hier om verbindingen van vroeger en nu. Hierbij kan je denken aan de oude pontveren, de schipbrug, de verschillende Lekbruggen en het Fietspontje Vrevia. Ook zal aandacht worden besteed aan de route die Napoleon reed in 1811 en aan de Hollandsche Waterlinie.

De kunstenaars zijn uitgenodigd om iets met het thema te doen. Het thema konden ze beperken tot ‘gezicht op de Lek’, maar ze mochten het ook verruimen tot een brede uitwerking van het begrip ‘Verbinding’.

Het resultaat van hun werk wordt tentoongesteld in het Museum Warsenhoeck van 15 september tot en met 6 november 2024. Op 15 september om 15.00 uur wordt de expositie feestelijk geopend door Napoleon zelf die dan toevallig op doorreis in Nieuwegein zal zijn. Volgend jaar (2025) gaat de expositie naar Vianen en zal daar in de Grote Kerk te zien zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren