Expositie van van Iwona Kobryń in Museum Warsenhoeck

Van 28 juli tot en met 8 september 2024 zijn in Museum Warsenhoeck schilderijen te zien van Iwona Kobryń, een Poolse kunstenares die woont en werkt in Warschau. Zondag 28 juli 2024 wordt de expositie feestelijk geopend.

Bij het maken van haar schilderijen werkt Iwona Kobryń met archieffoto’s uit de jaren 1920 en 1930 en uit de vroege communistische periode. Ze interpreteert deze foto’s en concentreert zich daarbij vooral op kleur en compositie. De werken van Iwona Kobryń bevinden zich in talrijke privécollecties in Polen en daarbuiten.

De werken van de kunstenares ontstaan in open cycli, die het resultaat zijn van een intuïtieve keuze van onderwerpen die ons dagelijks leven becommentariëren. In haar series kijkt ze naar de collectieve oefeningen van sportgroepen, kermisspelletjes, de ogenschijnlijke zorgeloosheid van stranden. Ze probeert het universele verhaal te vertellen van een individu, hangend in de tijd, zich onbewust van wat er komen gaat. De personages in de schilderijen worden niet gedefinieerd door tijd of ruimte. De figuren, ondergedompeld in pulserende kleurcombinaties, verliezen hun subjectiviteit en worden anoniem, een voorwendsel om verhalen te vertellen over vergankelijkheid, verdriet en angsten, die ons herinneren aan de gevaren van de hedendaagse wereld.

Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier, bij de kinderboerderij, adres Geinoord 11. Het museum is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk