Expositie van de ‘Maandagschilders’

Op zondag 24 april a.s. om 15.00 uur zal in de toneelzaal van het Dorpshuis op Fort Vreeswijk de expositie van de ‘Maandagschilders’ geopend worden. Deze expositie is een kleurrijke en heel diverse verzameling van kunstwerken die een boeiende, inspirerende en leuke tentoonstelling oplevert. De werken zijn te zien tot en met 27 juni 2016. De toegang is gratis.

Sinds jaren wordt er onder de bezielende leiding van Nini Nagy op maandagochtend geschilderd. In de loop der tijd zijn de grenzen wat verlegd van traditionele aquareltechniek naar meerdere andere technieken zoals het gebruik van acrylverf, werken met papier en de combinatie met andere materialen. Omdat iedereen vrij is om de verschillende mogelijkheden toe te passen en de eigen persoonlijke voorkeuren daarin de hoofdrol spelen, zijn de resultaten dan ook zeer divers.

De klassiek realistische weergave van de aquarelkunst is terug te vinden in het werk van Ingrid Bakker, Coby van Dijk, Cobi Kolle en Sonja Stijger. Ook te bewonderen is de half-abstracte kleurigheid in de werken van Jeanne van de Greef. Het werk van Vera van Engelen, Til van Vliet en Jannie Hensbergen is te plaatsen onder een meer experimentele aanpak. De sfeervolle landschappen zijn de creaties van Elisabeth Schouten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren