Expositie Sjef Bertrams in het KCN

Op 6 en 7 april 2013 exposeert Sjef Bertrams zijn schilderijen in de KCN-Galerie. Hoewel tekenen en schilderen altijd zijn speciale belangstelling heeft gehad miste hij de tijd en de mentale rust om de daadwerkelijke beoefening te combineren met zijn beroep van advocaat.

Nadat hij in 2004 zijn praktijk had neergelegd heeft hij bij het KunstenHuis ‘De Werkschuit’ te Zeist/De Bilt de algemene opleiding tekenen/schilderen gevolgd en zich vervolgens toegelegd op olieverf, met als specialisme landschap, portret en model. Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar de academie tekenen/schilderen in Kunstencentrum De Kom onder de inspirerende begeleiding van Noor van Os.

Wat hem in schilderen fascineert is de mogelijkheid om gevoelens en stemmingen in beelden om te zetten waarbij het coloriet, het gezamenlijk effect van de kleuren van het schilderij, centraal staat. Als voorbeeld noemt hij een aantal doeken op de expositie met als onderwerp de “Eemnessersluis”, een zeldzaam schilderachtig plekje in de Eempolder, waarin hij probeert de mogelijkheden te onderzoeken die het kleurenpalet biedt om die gevoelens en stemmingen te verbeelden.

De expositie is gratis te bezoeken op zaterdag en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur aan de Kerkstraat 38 in Nieuwegein (Jutphaas)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk