Expositie Marco Zwarts in Gezondheidscentrum de Roerdomp

De komende maanden tot en met januari 2025 is er in het Gezondheidscentrum de Roerdomp in de wijk de Doorslag een expositie met schilderingen van Marco Zwarts te bezichtigen. Zwarts is een hobbyschilder in Nieuwegein die zijn onderwerpen kiest uit de natuur, bijbel en de actualiteit.

Zwarts werkt vooral met acryl op linnen, karton of papier en probeert met zijn schilderingen een verhaal te vertellen. Zo zijn er in het gezondheidscentrum schilderingen met verschillende thema’s te bewonderen. Hij schildert vooral realistisch, maar met een knipoog naar verbeelding en confrontatie.

Ook bij de Paasroute, op de zaterdag voor Pasen, zijn schilderingen van hem te zien. Juist omdat het daar ook over het verhaal achter de schilderingen gaat. Omdat hij schildert uit liefhebberij is deze expositie juist bedoeld om het publiek te bewegen tot herkenning of confrontatie.

De expositie is gratis te bezoeken in het gezondheidscentrum aan de Kauwenhof 12 in Nieuwegein en is iedere werkdag geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Enkele werken van Marco Zwarts

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk