Expositie: ‘Letterlijk & Figuurlijk’ in Museum Warsenhoeck

Van 9 juni tot en met 21 juli zal in Museum Warsenhoeck werk te zien zijn van Liz Ditters (1967). Liz is als dichter verbonden aan het tijdschrift DICHTER van Uitgeverij Plint, dat viermaal per jaar verschijnt en vol staat met gedichten voor kinderen van 6 tot 106. Ook geeft Liz op projectbasis les aan basisschoolleerlingen, die met haar hun fantasie aanspreken om de mooiste woorden te verzinnen.

Naast het dichten schildert Liz Ditters ook, thuis in haar eetkamer op het noorden. De twee tafels van elk 2.20 x 1 meter liggen geregeld vol canvassen en tubes acrylverf. Liz vertelt daarover het volgende:

‘Enkele van mijn werken gebruik ik een soort geheimschrift. Ik wed, dat (bijna?) niemand mijn boodschappen weet te ontcijferen. Maar dat is ook helemaal niet nodig, het gaat mij om het visuele aspect: de betekenis is van (iets) minder belang. Dit vertelde ik ooit ook op de Kunstacademie aan mijn docent Grafische Vormgeving, die me prompt een lager cijfer gaf omdat ik hem de ontcijfering van de boodschap misgunde. Nou ja, een 7 was ook mooi. Ik heb me niet laten overhalen.’

Mocht u tóch benieuwd zijn geraakt? Liz Ditters vertelt daar graag wat meer over tijdens de expositie middels het werk dat hangt in Museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier in Park Oudegein.

Liz Ditters

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren