Expositie ‘Koester de Aarde’ in Warsenhoeck

Vanaf zondag 24 april is op de hooizolder van Museum Warsenhoeck een nieuwe kunstexpositie te bezichtigen, ditmaal verzorgd door de Nieuwegeinse kunstenares Aleksandra Govers-Zielinska. Zij laat in het Museum haar laatste werk zien: schilderijen en keramische beelden die te maken hebben met de natuur, natuur in de breedste zin van het woord. Schilderijen en beelden die zorg uitdrukken over wat er nu met de natuur gebeurt; onder andere: hoe we omgaan met dieren, klimaatverandering, ontbossing, bedreiging van het leven in de oceanen etc.

Eigenlijk zou iedereen moeten nadenken (vindt de kunstenares) over de manier waarop hij of zij tegenover de natuur staat en wat men zelf zou kunnen doen om de natuur in goede staat te behouden voor toekomstige generaties. Hoe we de aarde moeten koesteren zodat ze leefbaar blijft.

Op zondag 24 april om 15.00 uur wordt de expositie geopend met een lezing van Greenpeace in het Milieu Educatie Centrum in het Natuurkwartier in park Oudegein aan de Geinoord 12. Daarna kan het werk van Aleksandra bezichtigd worden in het nabij gelegen museum.

De expositie vol natuur en kleur is te zien op de hooizolder van het Museum Warsenhoeck aan de Geinoord 11 in Nieuwegein van 24 april 2016 tot 6 juli 2015. Het museum is geopend op elke woensdag, zaterdag en zondag, van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk