Expositie in de Jaarbeurs Utrecht

Kunstenaars Centrum Nieuwegein neemt deel aan de tentoonstelling 4KANT KUNST die van 8 tot en met 19 mei te zien is in de Jaarbeurstraverse van de Jaarbeurs Utrecht. 4KANT KUNST toont 22 kunstwerken die het vierkant of de kubus als basisvorm hebben. De kunstwerken zijn gemaakt door 22 verschillende groepen kunstenaars uit de provincie Utrecht.

De kunstwerken zijn groot of klein, twee-dimensionaal of ruimtelijk. Die diversiteit laat zien dat elke groep een eigen karakter heeft. Van de kunstwerken zijn grote prints te zien in het stadhuis Utrecht van 7 tot en met 26 mei.

De kunstwerken waarmee het Kunstenaars Centrum Nieuwegein zich presenteert bestaat uit 13 zuilen en heeft als titel “Tuin der Kunsten”. Het K.C.N. is een vereniging van kunstenaars uit Nieuwegein en omgeving. We zijn stuk voor stuk individuen met een eigen discipline en een eigen beeldtaal. Dat symboliseren de aparte zuilen in de “Tuin der Kunsten”.

We zijn ook een collectief; een tuin waarin we wandelen en rondkijken, een eigen pad volgen en elkaar ontmoeten om ervaringen uit te wisselen. Bijvoorbeeld tijdens een opening in onze Galerie, in het Kunst Kafee, tijdens een workshop of een lezing. De tuin symboliseert ook de groei die we door wederzijdse inspiratie doormaken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk