Expositie ‘Een Nieuwe Vorm’ in het Atrium van Stadshuis

In KunstGein Podium, op de begane grond van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein, is van 26 oktober tot en met 3 december de expositie ‘Een Nieuwe Vorm’ te zien. Kom kijken hoe de drie kunstenaars, altijd weer op zoek naar iets nieuws en anders, deze tentoonstelling vorm hebben gegeven. Dat kan van woensdag t/m zaterdag van 12.00 – 16.00 uur. De expositie wordt zaterdag 29 oktober om 15.00 uur feestelijk geopend door wethouder John van Engelen.

Voor Jenny van den Bor is schilderen volledig opgaan in iets anders dan jezelf. Schilderen is voor haar er even niet zijn. Daarbij wordt ze geïnspireerd door het oneindige van het heelal, de wereld, muziek en theater. Er zit iets mystieks in haar werk.

De schilderijen van Ineke Oudes zijn herkenbaar door uitbundige kleur en beweging. Ze wordt geraakt door kleuren die het hart aanspreken. Daarbij is schilderen een zoektocht waarin telkens nieuwe vormen en kleurcombinaties ontstaan. Haar motto: ‘Ieder heeft z’n eigen kleur, je bent uniek.’

Jan Nebbeling maakt boompjes van metaaldraad in verschillende maten en vormen. Dun draad, in verschillende kleuren verkrijgbaar, wordt gebogen en gedraaid. In een boompje van 35 cm hoog zit 150-200 meter draad en is het resultaat van 60-70 uur werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk