Elektronisch betalingsverkeer bij CCN

Vrijdagavond 12 oktober zal tijdens de maandelijkse kontaktavond van de Computer Contactgroep Nieuwegein een presentatie worden verzorgd over het elektronisch betalingsverkeer.

Steeds vaker worden mensen geconfronteerd met het via computersystemen regelen van betalingen door middel van handmatige en automatische opdrachten. Een belangrijk hulpmiddel is daarbij de thuiscomputer.

De Heer Ruud Demmendaal van de Rabobank Nieuwegein zal deze avond gastspreker zijn en demonstreren, hoe op eenvoudige wijze betalingen via Internet, elektronisch van huis uit kunnen worden verzorgd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een vernieuwd, geavanceerd beveiligingssysteem. Op duidelijke wijze zal worden uitgelegd, dat dit systeem zeer gebruikersvriendelijk en voor iedereen toepasbaar is.

Daarnaast zullen het verzorgen van periodieke betalingen, automatische opdrachten en het betalen van ontvangen acceptgiro’s worden getoond.

De manier om de stand van de eigen bankrekeningen te bekijken met behulp van de computer, komt eveneens aan de orde. Het sparen via een spaarrekening kan ook via dit systeem, zelf worden verzorgd, waarbij het bijschrijven en terugboeken zal worden getoond.

Kort zal worden ingegaan op het electronisch effectenverkeer, waarmee via de computer opdrachten tot aan- en verkopen aan de effectenbeurs kunnen worden gegeven. Het Rabo Internet Bankieren kent naast het betalings- en effectenverkeer voor particulieren, een aantal sites, die een grote informatieve en bruikbaarheids-waarde bezitten.

De presentatie zal worden gehouden in de grote zaal van het buurtcentrum ‘t Dok aan de Hoornseschans en is voor iedereen gratis toegankelijk. De aanvang is om 20.30 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren