Eerste team van JSV pakt tweede gelijkspel van dit seizoen

De wedstrijd tegen Odysseus ’91 van afgelopen zaterdag was weer kenmerkend voor hoe het nu al een aantal weken gaat bij het eerste team van JSV op Sportpark Galecop. Kansen genoeg maar de echte scherpte voor de goal ontbreekt. En daarmee laat je de tegenstander langer leven dan nodig is. Het werd 2-2.

Detail: Dit was de laatste wedstrijd van Zimon van der Horst als trainer van Odysseus´91. De oefenmeester van het team uit Utrecht zwaaide na het 2-2 gelijkspel tegen JSV af en vervolgt zijn carrière als videoanalist van het eerste elftal van PEC Zwolle.

Een aantal goede kansen waren er van Amin Darghal, Oussama el Jerari en Anass Channouf maar werden niet benut in de openingsfase en al snel kreeg ook Odysseus ’91 uit Utrecht zijn eerste serieuze kans.

Toch was het in de 23e minuut Anass Channouf die de 1-0 tegen de touwen joeg met een hard schot vanaf links, na goed doorgaan van Oussama el Jerari die op rechts zichzelf vrijspeelde na een prima pass van Damian Tjon en de bal uiteindelijk bij Anass wist te bezorgen. De kansen daarna waren echter weer niet aan JSV besteedt en dus zag Odysseus ’91 zijn kansen schoon en in de 35e minuut maakten zij de gelijkmaker: 1-1. Dat was ook gelijk de ruststand.

In de 2e helft was Odysseus ’91 gevaarlijker en wist meer druk te krijgen op het doel van JSV. Toch duurde het nog tot de 75e minuut voordat zij dit voordeel in een doelpunt wisten om te zetten: 1-2.

Het had er ook alle schijn van dat degene die het doelpunt zou maken ook de winst zou pakken. JSV voerde, in een poging nog wat te forceren, een aantal wissels door en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook in de 82 minuut wanneer Oussama goed wist door te zetten en met een mooie boogbal de keeper omspeelde: 2-2.

Vijf minuten later raakten Axel Koster en Oussama el Jerari echter in een duel waarbij over en weer wat geduwd en getrokken werd. Hierop besloot de scheidsrechter dat beide heren alvast konden douchen en werden van het veld gestuurd. In het restant van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer en zo deelden beide ploegen de punten.

Na afloop is de verslaggever van het AD duidelijk in zijn mening. Het had ook 5-5 kunnen worden. Odysseus had het betere van het spel maar de individuele klasse van enkele spelers van JSV zorgde uiteindelijk voor een terechte eindstand.

JSV Nieuwegein heeft momenteel twee punten en staat op de negende plek, terwijl Odysseus ’91 met vijf punten de vierde positie inneemt. De Nieuwegeiners hebben één wedstrijd minder gespeeld dan Odysseus ’91. Dit was het tweede gelijkspel van JSV Nieuwegein dit seizoen.