Eerste jaar windpark Nieuwegein zeer productief

Windpark Nieuwegein heeft een voortreffelijk eerste jaar achter de rug. De molens, pal naast de A27, draaiden goed en de energieproductie kwam met 28,1 miljoen kilowattuur, elf procent hoger uit dan verwacht. Genoeg elektriciteit voor ruim 8.000 huishoudens. Het windpark telt vijf windmolens met elk een capaciteit van twee megawatt. Wethouder Wethouder Peter Snoeren: “Dat is een mooi resultaat. We willen graag samen met de stad een route uitstippelen naar een klimaatneutrale stad. Dit is een goeie en noodzakelijke stap op weg.”

Niets is zo leuk als de wind in het echt te beleven. Daarom heeft Eneco tien klassen van de basisscholen in Nieuwegein uitgenodigd om het Eneco WindLab in Amsterdam te bezoeken. Leerlingen van groep 7/8 van Montessorischool De Vleugel waren de eerste uit Nieuwegein die het WindLab bezochten. Docent Gery Dilling: “De hele klas was super enthousiast! De excursie was leerzaam en goed georganiseerd.

De kinderen vonden het erg leuk en mochten veel doen en ontdekken.” In het WindLab maken de kinderen kennis met windenergie, ontdekken ze de kracht van de wind, bouwen ze een eigen windmolen en nemen ze een kijkje in een echte windmolen die vlakbij staat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren