Eerste funderingspalen nieuwbouw sport- en evenementencomplex Merwestein in de grond

De afgelopen maanden is een deel van het oude sport- en evenementencomplex Merwestein afgebroken. Nu de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, start de nieuwbouw van onder andere een nieuwe, dubbele sporthal. Vrijdag 4 oktober gaven wethouder John van Engelen en directeur/bestuurder Ton Bothoff het startsein voor de nieuwbouw door de heistelling op te starten.

Opmaat naar de heropening in 2026
Het starten van de heiwerkzaamheden is – na de ingebruikname van het vernieuwde doelgroepenbad in juli – een belangrijke mijlpaal in de voortgang van het project. “De sloopwerkzaamheden zijn klaar, nu kunnen we weer opbouwen. Daarmee loopt de vernieuwing van het sport- en evenementencomplex op schema,” aldus Ton Bothoff.

John van Engelen voegt toe: “Sinds de officiële start van het project eind vorig jaar is er veel werk verzet. Gebruikers van het vernieuwde doelgroepenbad zijn erg enthousiast. In combinatie met de start van de nieuwbouw is dit een mooie opmaat naar 2026, als het hele pand vernieuwd en verduurzaamd is en weer geopend wordt. Er is straks ruimte voor een diverser sport- en beweegaanbod in de gemeente Nieuwegein, met een hoogstaand recreatief zwembad in de stad en de regio.”

Planning
In de komende maanden werkt aannemer Burgland Bouw aan de fundering en onderkeldering van de nieuwe, dubbele sporthal. Daarnaast vervangt de aannemer de buitengevels van het recreatiebad. Naar verwachting wordt in het nieuwe jaar gestart met de bovengrondse werkzaamheden voor de nieuwe sporthal en de vernieuwing van het recreatiebad.

De vernieuwing
Met de vernieuwing van sport- en evenementencomplex Merwestein bouwt Verbindion de komende jaren aan een toekomstbestendig en duurzaam complex. Met de nadruk op duurzaamheid wordt het gebouw all-electric: het complex functioneert straks voor 70% op zelfopgewekte energie. Ook wordt regenwater hergebruikt en wordt het gebouw vergroend. Het achterterrein wordt getransformeerd in een groen park met sport- en speelfaciliteiten, opengesteld voor het publiek. Dit park fungeert ook als ontmoetingsplek die sociale cohesie bevordert. Het zwembad, inclusief de entree, horeca en kleedruimtes, krijgt een flinke opknapbeurt en er komen meerdere sporthallen. De werkzaamheden zijn gestart in het najaar van 2023 en worden naar verwachting in 2026 afgerond.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren