Eerste editie Lentevaart 2023

Op zondag 30 april aanstaande van 11.00 uur tot 17.00 uur vindt de eerste editie plaats van ‘De Lentevaart.’ Dit evenement is een initiatief van de Vaart van Nieuwegein en is een dag vol activiteiten voor alle leeftijden, rondom het Sluisje (kruising Herenstraat-Nedereindseweg), op het Forteiland van Fort Jutphaas én in historisch Jutphaas. Het volledige programma is vanaf 25 april te vinden op de website van de organisatie.

Breed scala aan activiteiten
De Dag van de Vaart op 26 maart werd (helaas) gevierd met véél hemelwater, daarom is besloten om het programma van deze dag (deels) te herhalen, dit keer op zondag 30 april in de Meivakantie.

Tijdens de LenteVaart vindt wederom een divers scala aan activiteiten plaats: zo is er een klimaatfietstocht van Samen Duurzaam Nieuwegein (SDN) langs bijzondere voorbeelden van duurzaamheid in Nieuwegein; worden er twee monumentenwandelingen gegeven door Gidsengroep Jutphaas en vertelt de Historische Kring over het rijke en dynamische waterverleden van Jutphaas. IJssalon Sweets & Ice is geopend, evenals de nieuwe horecagelegenheid Jutfaes: op beide plekken is het mogelijk om koffie, ijsjes en een lokaal biertje te nuttigen.

Ook op het water zelf is van alles te beleven: Plek aan de Kade verhuurt fluisterbootjes en kano’s, en er kan gratis worden opgestapt bij een sleepboot uit 1926 die rondvaart over het Merwedekanaal. Aan boord speelt accordeonist Hans Vink de mooiste scheepsliederen! Ten slotte organiseert KunstGein een sketch crawl op de kade en een informatiestand, waar ook kaarten en kleine kunstwerken worden verkocht. Nu hopen op prachtig lenteweer voor deze dag!

Fort Jutphaas | Bij de Fortwachter
‘Bij de Fortwachter’ organiseert deze dag een nevenprogramma met als thema ‘Oud Hollands vermaak.’ Zo zijn er versgebakken poffertjes vanuit een antieke bakkersbakfiets; worden er ouderwetse spelletjes gespeeld zoals stoepranden, zaklopen en touwtrekken; is er prachtige live gitaarmuziek van Rooie Arie; kunnen kinderen bootjes knutselen en die daarna meteen een waterdoop geven; is er een lentespeurtocht over het Forteiland én is er een mini-markt, met ambachten en lokale producten. Ook ‘Bij de Fortwachter’ is het mogelijk om koffie, lunch, taart en een borrel te nuttigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk