Een schone binnenstad

Tijdens de commissievergadering RO van 14 maart jl. heeft VVD raadslid Shekoen Ramautarsing vragen gesteld over de leefomgeving van het nieuwe gedeelte van de binnenstad. In de binnenstad is sinds september voor een groot gedeelte een nieuw deel geopend. ‘Deze prachtige omgeving heeft miljoenen gekost en is qua materiaal en inrichting van een hoge kwaliteit. De VVD vindt dat onze nieuwe binnenstad een belangrijk bijdrage levert aan het imago van Nieuwegein en een plek moet zijn waar mensen elkaar willen ontmoeten.’ Aldus Ramautarsing.

Voor de VVD is het dan ook een doorn in het oog dat er een hoge mate van vervuiling is in dit gebied. De zelfde signalen ontvangt de VVD van de ondernemers in de binnenstad. Zowel op het stadhuisplein als in de parkeergarage is een grote hoeveelheid van zwerfvuil aanwezig en is de bestrating van de lichte kleur grijs in een donkere kleur grijs veranderd. ‘Om nog maar te zwijgen van de ogenschijnlijke ‘kots’ plekken in de openbare lift.’

Op deze vragen van de VVD heeft wethouder Lubbinge toegezegd direct aan de slag te gaan en dat binnen afzienbare tijd het gehele gebied, dus het winkelgebied en de parkgarage, weer zal voldoen aan de in de raad vastgesteld kwaliteit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk