Een nieuwe rubriek op PEN: ‘Vrijwilligerswerk, ja natuurlijk’

Het stond al een tijdje in de planning, maar door drukte en vakantie wat uitgesteld, maar vanaf vandaag introduceren wij een nieuwe rubriek op De Digitale Stad Nieuwegein: ‘Vrijwilligerswerk, ja natuurlijk!’ René Verbrugge zal hier twee-wekelijks invulling aan geven.

René: ‘Als je al meer dan 43 jaar in Nieuwegein woont heeft de stad weinig geheimen meer voor je. Waarschijlijk heb je net als ik ontdekt dat vrijwilligerswerk één van de krachten is waar Nieuwegein op drijft. Het heeft veel vormen, zoals besturen, medemensen helpen en natuurlijk ook mantelzorg. Waarschijnlijk kent onze stad meer dan tienduizend vrijwilligers. Vaak uit idealisme, zeker niet voor het geld. Vaak via non-profits of welzijnsorganisaties, maar ook in de sport. Daar mogen we best bij stilstaan.’

Daarom een twee-wekelijkse rubriek over alle kanten van het vrijwilligerswerk waar Nieuwegein op drijft. René gaat in de rubriek in op beloning, motieven, de vraag naar vrijwilligers en natuurlijk verslag van tevreden gebruikers en vrijwilligers.

Als lezer, maar zeker ook als vrijwilliger kunt u natuurlijk meehelpen met de rubriek want u, als Nieuwegeiner en/of vrijwilliger in onze stad, kent vast voorbeelden van succesvolle projecten en vrijwilligers en dankbare gebruikers. Laat het René weten zodat u als eerste in beeld komt in deze nieuwe rubriek: ‘Vrijwilligerswerk, ja natuurlijk.’ Het e-mail adres is: r.w.verbrugge@casema.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren