Een feestelijke terugkeer van Sinterklaas in Jutphaas

Na een lange periode van afwezigheid is het eindelijk zover: Sinterklaas komt dit jaar weer naar Jutphaas! De afgelopen jaren hebben de inwoners van Jutphaas de intocht moeten missen, maar dit jaar zijn de organisatoren in de wijk erin geslaagd om de Sint en zijn Pieten weer naar Jutphaas te halen. ‘Dit is een bijzonder moment voor jong en oud, en het belooft een onvergetelijke middag te worden. We hebben ons uiterste best gedaan om een feestelijke en sfeervolle intocht te organiseren, met een uitgebreid programma vol leuke activiteiten en verrassingen’ aldus de wijk op hun splinternieuwe website Jutphaas.nu.

Op 17 november 2024 zal Sinterklaas samen met zijn Pieten feestelijk aankomen in Jutphaas. De dag begint om 16.00 uur, wanneer de goedheiligman zijn intocht maakt vanaf de kerk en via de Rode Brug naar de Fortwachter trekt. Langs de route worden kinderen en families verwelkomd door de vrolijke Pieten die strooigoed uitdelen. Bij aankomst bij de Fortwachter, rond 16.30 uur, wordt Sinterklaas officieel ontvangen door de burgemeester en wethouder van Nieuwegein.

Het programma loopt tot ongeveer 17.15 uur, wanneer Sinterklaas en zijn Pieten afscheid nemen en verdergaan op hun drukke reis. Dit is de kans om Sinterklaas in levende lijve te ontmoeten en te genieten van een middag vol traditie, gezelligheid en plezier. ‘Wij hebben met veel inzet gewerkt aan dit evenement en zijn trots dat we Sinterklaas in Jutphaas weer kunnen verwelkomen.’

Naast gezellig Sinterklaasliedjes zingen, krijgen de kinderen de kans om met Sinterklaas te praten. Maar dat is nog niet alles! Een van de hoogtepunten van het programma is de pepernoten bakwedstrijd, waarbij iedereen kan laten zien wie de beste pepernoten kan bakken. Daarnaast is er de mogelijkheid om op de foto te gaan met Sinterklaas en Jongleerpiet. Bekijk hier het hele programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk