Edgar Davids in Nieuwegein

Ruim 100 kinderen, zon, muziek, een officieel straatvoetbalveld én een bezoek van Edgar Davids: dit waren de ingrediënten van de zeer succesvolle Nationale Straatvoetbaldag in Nieuwegein bij Sport- en Evenementencomplex Merwestein. De Nationale Straatvoetbaldag is een jaarlijks terugkerend evenement van de Straatvoetbal Bond Nederland en staat in het teken van Samenspel, Respect, Plezier en Vrijheid. Op initiatief van de Gemeente Nieuwegein heeft de NV Sportinrichtingen Nieuwegein de eerste Nieuwegeinse editie van dit sportieve evenement voor de jeugd georganiseerd.
Bij de dag in Nieuwegein waren ruim 100 deelnemers in de leeftijd 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar, verdeeld over 12 teams. Vanaf het begin van de wedstrijden, rond 10.00 uur, werd op sportieve wijze gestreden om winnaar van de dag te worden. Nog voor het bezoek van Edgar Davids was de winnaar van de jongste leeftijdsgroep bekend: De Geinboys. Rond 15.30 uur werd de winnaar van de 10 t/m 12 jarigen bekend gemaakt: Team Gadal Gumaa. Beide winnende teams hebben de eer om Nieuwegein te mogen vertegenwoordigen bij de regionale halve finales in Almere.
Hoogtepunt van de dag was het bezoek van voormalig profvoetballer Edgar Davids en Wethouder Helen van der Berg van de Gemeente Nieuwegein. Onder luid gejuich van de deelnemende kinderen, ouders en andere belangstellenden werden zij onthaald en geïnterviewd. Uiteraard werd ook nog kort een balletje getrapt. Arend Bloemink maakte voor ons deze foto’s.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren