Eénhap-appelflap

Op de valreep van 2008 nog een eenvoudig recept voor kleine appelbeignets. Het voordeel van deze eenhapsflapjes is, dat het vet niet tot achter je oren zit als je ze eet, en je niet meteen vol zit na een flapje. Lekker met poedersuiker! Nodig:
enkele appels, bv. Goudreinetten
1 pak pannenkoekenmeel 
1 ei
7 à 8 dl melk
kaneelpoeder
suiker
olie om te frituren
poedersuiker Extra: frituurpan; schuimspaan o.i.d.; vergiet of zeef Schil de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis en snij iedere helft in 5 à 6 parten.
Maak een beslag van pannenkoekmeel, ei en melk, iets dikker dan voor pannenkoeken gebruikelijk is.
Roer er naar smaak kaneel en suiker door.
Verhit het frituurvet.
Haal de appelparten met een lange vork door het beslag en frituur ze in porties tot ze boven komen drijven.
Als ze goudbruin zijn, ze met de schuimspaan uit het vet scheppen.
Laat ze uitlekken in een vergiet of grote zeef met een schoteltje eronder.
Serveer ze warm of koud met poedersuiker (warm is het lekkerst).Tip
Wentel de appelpartjes eerst door wat kokos (in een schaaltje) voor je ze door het beslag haalt.
Misschien niet zo voor de hand liggend, maar deze appelflapjes kunnen ook goed als nagerecht geserveerd worden. Leg er dan een paar op een leuk bordje, bestrooi ze met poedersuiker en gehakte walnoten en serveer er een bolletje ijs of enkele bolletjes bavarois bij. Weetje
De ronde deegpakketjes, de ringvormige “appels met deegjasje”, de driehoekige bladerdeegpakketjes, we noemen ze alledrie “Appelflappen”. De deegpakketjes, rond of driehoekig (van bladerdeeg) hebben recht op die benaming. De ouderwetse ringvormige appels, die eerst door beslag worden gehaald en vervolgens gefrituurd worden, heten “Appelbeignets”, spreek uit als “appelbenjee”. Volgende week: Schorseneren in jus d’orange Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk