Duurzaamheidslezing op de Dag van de Duurzaamheid

Zoals ieder jaar organiseert Samen Duurzaam Nieuwegein samen met de bibliotheek Nieuwegein, de Dag van de Duurzaamheid, een lezing over een brandende ‘duurzame’ kwestie. De lezing vindt plaats op donderdag 10 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur in de bibliotheek in de binnenstad van Nieuwegein. De toegang is gratis, wel vooraf aanmelden op de website van de bieb. De twee actuele onderwerpen zijn:

Geen duurzaamheid zonder biodiversiteit
Gijs Meijer, adviseur biodiversiteit en natuurinclusief ontwerp van het City-project, geeft een presentatie van de handreiking ‘Nieuwegein City Natuurinclusief’. Vanuit een ecologische visie worden concrete richtlijnen en tips gegeven om biodiversiteit in Nieuwegein te verhogen en de verbinding tussen mens en natuur te versterken. Daarnaast volgen concrete tips om zelf met biodiversiteit aan de slag te gaan in eigen tuin en buurt.

Een ongerept natuurgebied in Nieuwegein bedreigd
Wist je dat er in Nieuwegein, naast de tramremise, een heel waardevol Nieuwegeins natuurterrein verborgen ligt dat dreigt te verdwijnen? Na de pauze praten we je bij. Het gebied is een van de 6 natuur’hotspots’ in de gemeente (samen met bijvoorbeeld Park Oudegein en de Galecopperzoom).

Het is een verborgen bron van zeldzame natuur met planten als orchideeën en Egelboterbloem. Bij enkele varianten van de plannen voor uitbreiding van de tramlijnen wordt dit natuurgebied doorsneden of erger. Men kan ook kiezen voor de variant waarin het als natuurgebied behouden blijft. A Rocha, Samen Duurzaam Nieuwegein en andere organisaties zetten zich in om dit pareltje voor de buurt te behouden. Om prettig en gezond te kunnen leven is immers ook groen nodig. Denk met ons mee hoe we het voor de buurt kunnen behouden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren