Druk weekend voor schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn

Op zaterdag 17 december werd de eerste van drie wedstrijden van een nieuwe reeks voor de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn gehouden. Het betreft het wedstrijdcircuit, dat open staat voor de verschillende schoonspringgroepen, zoals de breedtesport, de wedstrijdspringers en de masters. In alle series springen de jongens en meisjes door elkaar.

Aquarijn nam deel met een groep van maar liefst 24 springers in de verschillende groepen. In de E-groep was er goud voor Lizzy Hamerling. Ze behaalde meer dan 90 punten. Jaydon Man werd 2de . Stein Elward werd 4de, Sara Hamerling 5de en Saar Jordan 6de. Aquarijn heeft veel springers in de groep van 9 jaar en jonger. Daar zijn we heel blij mee. In de D-groep was er een 5de plaats voor Nouk Swart. Sureka Bierman Kerklaan en Yvie Bakker werden gedeeld 8ste.

In de hogere groepen wordt gesprongen in lijn 1, dat is breedtesportniveau en in lijn 2, dat is nationaal niveau. In de C/B-groep van lijn 1 was er een 5de plaats voor Minte Bos, de 6de plaats was voor Mike Hoogendam en Mischa Dijkstra werd 7de. In de A/S-groep van lijn 1 was er goud voor Jae Schoondermark. En het brons ging naar Stanley Grijpink.

In de C/B-groep van lijn 2 was er brons voor Lars van Hilten. Yuna Hulkenberg werd, met twee nieuwe, moeilijke sprongen in haar programma 4de. Joy Daalhuizen werd 5de. In de A/S-groep van lijn 2 was het spannend. Het goud ging naar Matthew Hibbert met 235 pnt. Het zilver was voor Maud van Kempen uit Eindhoven. Kayra Asci behaalde brons. Daan Wilemen werd 4de en Iris de Heer werd 8ste.

5-Kamp in Breda
Op zondag 18 december was de tweede wedstrijd van de 5-kamp te Breda. Een deel van de springers die gisteren in Eindhoven waren, was nu weer paraat. In de E-groep was er een zilver medaille voor Lizzy Hamerling. Zij had een sterk weekend.

In de D-groep was er brons voor Mischa Dijkstra. Nouk Swart werd 4de en Yvie Bakker werd 7de. In de B+-groep ging het goud naar Lars van Hilten. Voor Jae Schoondermark was er zilver en Aiden Wallegie maakte het podium compleet voor Aquarijn met een bronzen medaille. In de groep 8 sprongen waren Yuna Hulkenberg en Joy Daalhuizen, beiden nog maar 12 jaar, goed voor goud en zilver.

Aquarijn: ‘Wat een prachtige resultaten voor de springers. En hiermee werd Aquarijn dagwinnaar en nam de beker trots mee terug naar Nieuwegein.’

Op 21 januari is de 3de wedstrijd in een reeks van 5. Deze keer in zwembad Merwestein in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren