Drie-hartjes-in-de-pan

Speciaal voor Valentijn een ouderwets nagerecht, Drie-in-de-pan, in een modern en romantisch jasje. In het oorspronkelijke recept horen ook nog rozijnen.Voor ca. 12 stuks
250 g zelfrijzend bakmeel
ca. 2 1/2 dl melk
1 appel
snufje kaneel
1/2 zakje vanillesuiker
snufje zout
boter of margarine
poedersuiker of kristalsuiker Extra: 3 of 4 borstplaatvormen in de vorm van een hart, grove rasp Roer of mix een beslag van het zelfrijzend bakmeel, de melk en het zout. Het beslag mag niet te dun zijn anders loopt het onder de vormpjes uit.
Schil de appel en rasp hem boven de beslagkom tot op het klokhuis op een grove rasp.
Voeg kaneel en vanillesuiker toe en schep alles door elkaar.
Kijk of het beslag niet te dun wordt door het toevoegen van de appel.
Voeg anders nog wat bakmeel toe.
Vet de binnenkant van de borstplaatvormen goed in met wat boter of margarine.
Verhit een klontje boter of margarine in een koekenpan.
Zet de borstplaatvormen op de bodem van de pan en schep er beslag in tot ca. 1 cm dik.
Zet de kookpit iets terug en laat de onderkant van het hartje goudbruin worden.
Snij met een mes met afgeronde punt het hartje los van de vorm (dit gebeurt gewoon in de pan, dus pas op voor de bodem).
Neem de vorm uit de pan, keer het hart en bak de andere kant ook goudbruin.
Bak op dezelfde wijze de andere hartjes.
Maak wel tussentijds de vormpjes schoon en vet ze, zonodig, nog eens in. Hou de drie-hartjes-in-de-pan warm in een platte schaal met deksel of bord er op.
Je kunt ze later ook even opwarmen in de magnetron.
Serveer de drie-hartjes-in-de-pan op een bordje bestrooid met poedersuiker of kristalsuiker en met een vleugje kaneel erbij of erover.
Je kunt er ook een toefje slagroom bij serveren en, helemaal verleidelijk, enkele aardbeien.
Het toppunt van culinaire verleiding is het om met chocoladesaus (uit een flesje) de drie-hartjes-in-de-pan, of het bordje waar ze op liggen, te versieren met chocoladesaus-hartjes. Nagerecht
Voorbereiden ca. 7 minuten
Bereiden ca. 20 minuten Tip
In plaats van borstplaatvormen zijn er ook speciale pannenkoekvormpjes in de handel in de vorm van een hartje.
Knip hartjes uit papier en leg ze als sjabloon op de drie-hartjes-in-de-pan, bestrooi met poedersuiker en haal de papieren hartjes voorzichtig weg. Weetje
Kaneel, Cinnamomum verum, is een zeer veelzijdige smaakmaker. Deze gedroogde binnenbast van de scheuten van de kaneelboom wordt zowel in zoete gerechten, zoals appeltaart en stoofperen, als in hartige gerechten zoals vlees- en groentegerechten gebruikt. Onze Rodekool en de Indiase curry’s zijn daar voorbeelden van.
Daarnaast wordt kaneel in snoep, likeur en parfums verwerkt. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren