Doorrijder opgepakt op de Kribbemonde

Na een lange achtervolging ie een man uit Nieuwegein, die doorreed na een ongeval op de A12, aangehouden door de politie. Rond 06.25 uur vanmorgen raakte de bestuurder betrokken bij een kop-staartaanrijding tussen twee auto’s ter hoogte van De Meern. De achterste automobilist, de Nieuwegeiner, ging er ervandoor, terwijl de motorkap van zijn auto voor zijn voorruit zat. De verdachte vluchtte vervolgens via de A2 in de richting van Vianen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

De politie kreeg rond 08.15 uur de melding dat de auto op de Kribbemonde in Nieuwegein zou staan. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat een man naar de auto toeliep en daar iets uitpakte. Toen de man de agenten zag, rende hij hard weg. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij daar een woning invluchtte. De agenten gingen de woning binnen, waarbij de verdachte er via de achterkant uit bleek te zijn gevlucht.

Meerdere agenten, waaronder een politiehondengeleider, en een helikopter werden ingezet bij de zoekactie naar de verdachte. Een hondengeleider zocht onder andere langs de Lek. Daarbij spoorde de hond de verdachte in een dichte rietkraag op. De verdachte, een 26-jarige man met een onbekende woon- of verblijfplaats, gaf zich bij het zien van de politiehond direct over. De auto werd in beslag genomen en agenten brachten de verdachte over naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren