Doorgang Vrijmarkt op Muntplein ter discussie

Het afgelopen jaar heeft Hans Schenk met medewerking van enkele winkeliers op het Muntplein de Vrijmarkt op Koninginnedag georganiseerd. Schenk: ‘Het was weer een enorm succes en de bewoners van Nieuwegein-Noord hebben enorm genoten van dit spektakel. Afgelopen jaar heeft de gemeente dit evenement gesubsidieerd en de kosten voor haar rekening genomen. Maar voor het komende jaar ziet het er naar uit dat financiële ondersteuning door de gemeente lastig wordt. Bij het oprichten van een Oranjevereniging is het echter wel mogelijk om voor het jaar 2013 nog een subsidie los te krijgen.’ Hans Schenk wil dan ook graag een oproep doen aan de bewoners van Nieuwegein-Noord, Batau-Noord, Batau-Zuid, Galecop, Zuilenstein, Blokhoeve, Huis de Geer, Doorslag, Fokkesteeg en Merwestein om als vrijwilliger dit evenement mee te helpen organiseren.

De gemeente Nieuwegein heeft voor alle evenementen in Nieuwegein een bedrag van 60.000 euro uitgetrokken. Schenk maakt zich zorgen over de stijgende kosten voor evenementen. ‘Als u weet dat mede door de veiligheidsmaatregelen het evenement Vrijmarkt in het totaal ongeveer 15.000 euro kost, dan begrijpt u dat het totale bedrag van de gemeente niet voldoende zal zijn om alle evenementen in Nieuwegein door te kunnen laten gaan. Indien wij niet in staat zijn een Oranjevereniging op te richten dan kunnen wij een vrijmarkt gewoon niet meer organiseren.’ Lukt het wel, dan kan de Vrijmarkt komend jaar doorgaan, maar voor de daarop volgende jaren moet de Oranjevereniging wel op zoek naar sponsoren. ‘Dit is echt alleen mogelijk met een paar enthousiaste vrijwilligers die een Oranjevereniging een warm hart toedragen’ aldus Schenk tegen onze redactie.

In Vreeswijk bestaat er al jaren een vrijwilligersgroep die de evenementen in Vreeswijk organiseert. Nieuwegein-Noord mag natuurlijk niet achterblijven met evenementen. Vandaar de oproep van Hans Schenk om actief deel te gaan nemen aan dit initiatief. ‘Het evenement Vrijmarkt valt al jaren samen met het evenement Vlaamse Markt van de winkeliers op het Muntplein. Ik overdrijf geen woord als ik zeg dat op beide evenementen een bezoekers aantal van 10.000 heel normaal is’ geeft Schenk aan. Aanmelden kan bij Hans Schenk. Telefoon: 030 – 60 401 02 of mobiel: 06-53311572.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk