Dít zijn de Horeca & Toerisme kampioenen die dit jaar met Skills meedoen

Jaarlijks strijden de studenten van het Nieuwegeinse Horeca & Toerisme College voor een plekje in de finales van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. Woensdag 23 oktober gingen de studenten Gastheer/Gastvrouw, Kok, Facilitaire Dienstverlening en Toerisme & Recreatie op school de strijd met elkaar aan binnen het eigen vakgebied. De Event Managers in spé en de studenten Entree Dienstverlening hielden ook een wedstrijd, maar dan een dag eerder. Het was weer spannend: wie mochten zich de schoolkampioenen noemen?

Elk jaar organiseert het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein voor diverse opleidingen een schoolwedstrijd, waarbij studenten de kans krijgen te excelleren in hun vak. Studenten die meedoen worden uitgedaagd het beste uit zichzelf naar boven te halen. De schoolkampioenen mogen uiteindelijk meedoen aan de landelijke kwalificatiewedstrijden, waarbij ze het opnemen tegen studenten van andere mbo-instellingen. De top 8 beste studenten daarvan gaan door naar het Nederlands Kampioenschap, Skills the Finals, op 20 en 21 maart 2025 in de Rai in Amsterdam.

Om door te gaan naar de volgende ronde, moesten de studenten verschillende opdrachten uitvoeren. Zo moesten de studenten Leidinggevende Toerisme & Recreatie gasten inchecken en informatie bieden in het Engels, moesten de gastvrouwen/gastheren naast het uitserveren een cocktail bereiden, de koks aan de slag met ingrediënten uit een black box en de studenten Facilitair Management een plan maken en presenteren voor een facilitair congres. De Event Managers gingen in de Ziggo Dome aan de slag met een opdracht van MOJO.

Uiteindelijk kwamen de volgende studenten als winnaars uit de bus: Benthe (Event Manager/Medewerker Evenementenorganisatie), Tayke (Kok), Isa (Facilitair Management/Facilitaire Dienstverlening), Fay (Gastheer/Gastvrouw), Kim en William (Leidinggevende Toerisme & Recreatie/Medewerker Travel, Leisure & Hospitality) en Ouafika en Kisanet (Entree Dienstverlening).

“Je ziet wel grote verschillen in de kandidaten, ook per jaar”, aldus terugkerend jurylid bij de Gastheer/Gastvrouw-wedstrijd Amit Singh (tweesterrenrestaurant De Lindehof). “Het is heel belangrijk om goed de opdracht te lezen, je van tevoren al te verdiepen in je werkzaamheden tijdens de opdracht. Het gaat moet alleen om de handelingen goed doen. We kijken ook naar zelfverzekerdheid en een proactieve houding, daarmee maak je het verschil.”

“Het was een leerzame dag”, vond Benthe, die een concert voor MOJO moest organiseren: “Daarbij moest ik letten op doelgroep, zaalindeling, artiesten, marketing en natuurlijk het budget. De jury vond mijn plan een samenhangend geheel en duidelijk”. Benthe gaat voor de tweede keer de school vertegenwoordigen tijdens de landelijke wedstrijden. “Ik weet nu wat ik moet verwachten”.

Alle betrokkenen (vakdocenten en vrijwilligers) hebben er weer voor gezorgd dat de wedstrijden soepel verliepen en het spannende, maar leuke dagen waren. Met in het bijzonder veel dank aan de juryleden: Floor (gouden medaille landelijk 2024), Iris van de Kraak (Van der Valk), Anne-Sophie Kamphuis (camping van het jaar De Kleine Wolf) bij Hotelreceptionist, Otger Vermeulen van MOJO bij Medewerker Evenementenorganisatie, Meesterkoks Joop Wijman (Wijman’s Horeca Adviezen) en Hans van Triest (Kasteel Kerckebosch) bij de kokswedstrijd, Kiki Bult (De Burgemeester*) en Amit Singh (De Lindehof**) bij Gastheer/Gastvrouw en Destiny (zilveren medaille landelijk 2023) bij Facilitaire dienstverlener.

Foto: Michiel Ton van de winnaars

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren