Dit gaat intermediairs helpen bij het vinden van personeel

Het werk van een intermediair is er de laatste jaren niet eenvoudiger op geworden. In vrijwel elke branche is er een tekort aan personeel. En als de voorspellingen uitkomen, gaat dit de komende jaren niet verbeteren. Sterker nog, het tekort zal alleen maar toenemen. Als intermediair zit je misschien wel met je handen in je haar. Dat is begrijpelijk, maar niet nodig. Haal je handen dan ook maar weer uit je haar en kijk naar de tips uit dit artikel. Daarna ga je weer vol goede moed verder met waar je goed in bent, het koppelen van werknemers aan bedrijven.

intermediairsintermediairs

Besteed je tijd nuttig
Hiermee wordt niet bedoeld dat je je tijd zit te verdoen. De insteek is dat tijd kostbaar is en dat je deze daarom nuttig moet besteden. In administratief werk gaat veel tijd zitten. Het werk moet gebeuren, dat zeker, maar daar is een oplossing voor: de backoffice uitbesteden. Een gespecialiseerd bedrijf ontzorgt je volledig en handelt de backoffice taken efficiënt en foutloos af. Je hoeft daar dus helemaal niet meer aan te denken. Zo houd je tijd over om je op de echt belangrijke zaken te richten.

Groei (en zoek daar hulp bij)
Het is een misverstand dat je in zware tijden niet moet investeren en zo klein mogelijk moet blijven. Door te groeien, gaan er juist nieuwe deuren vol mogelijkheden open. Dit lijkt misschien makkelijk gezegd dan gedaan. Het goede nieuws is dat je het niet alleen hoeft te doen. Een bedrijf als HelloFlex People is gespecialiseerd in het ondersteunen van uitzendbureaus en intermediairs. Dankzij hun kennis en ervaring loopt het groeiproces op rolletjes.

Wijk af van de bestaande paden
Dat het lastig is om vacatures op te vullen, is algemeen bekend. Gelukkig zijn er verschillende zijpaden die bezaaid liggen met mogelijkheden. Een voorbeeld is de stroom vluchtelingen. Deze mensen hadden in het land waaruit ze zijn gevlucht een baan. Die baan is er niet meer, de kennis natuurlijk nog wel. Een bijkomend voordeel is dat vluchtelingen staan te springen om zich nuttig te maken. Aan motivatie is er dus geen gebrek.

Investeer in de beste software
Door de backoffice uit te besteden, bespaar je al een hoop kostbare tijd, waardoor je je volop kunt richten op het vinden van personeel. Een andere manier om tijd te besparen, is door in de beste software te investeren. De tijd van honderd mappen op een bureau is al even voorbij, maar bij veel bedrijven kan het nog een stuk efficiënter. Verdiep je eens in de mogelijkheden op het gebied van software. Dit maakt je werk makkelijker en zorgt ook nog eens voor een professionele uitstraling richting bedrijven en werkzoekenden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren