Districtskampioenschappen Wielrennen

Op maandag 9 juni, 2e Pinksterdag, werden de Districtskampioenschappen voor renners/-sters uit midden Nederland gehouden. Het parcours, in de directe omgeving van de Irenesluis in Wijk bij Duurstede, dat gedeeltelijk over de Lekdijk liep met de finish heuvel op weer naar het sluizencomplex, lag er goed bij. Ook het weer werkte goed mee aan een mooi kampioenschap. Leden van de w.v. Het Stadion waren in nagenoeg alle categorieën actief.

Bij de junior dames wist Eveline Kaleveld een mooie 2e plaats te behalen. Bij de amateurs-B was het Kees Kosterman, die attent had gekoerst en met verschillende ontsnappingen was meegegaan. Hij wist zijn wiel als 2e over de streep te drukken. In de beloften wedstrijd was het Stefan van Ekris, die na een onstuimige wedstrijd met 3 renners, een paar meter voor het peloton, op de finish afging. Hij ging als 3e over de streep.

Bij de junioren was het de 1e jaars Herbert van Plateringen, die met een kopgroep van 6 renners niet meer werd teruggehaald door het peloton en als 6e eindigde. Michel Reinhart reed, na een periode van ziekte, een goede koers. Hij miste de slag bij de vorming van de kopgroep. Hessel Wassenaar brak bij een demarrage zijn ketting. Hij kon dit mankement niet binnen de gestelde tijd verhelpen en werd uit de koers genomen.

In de categorie nieuwelingen werd Tonnie Verhaar 8e, Ruud Lotz 11e, Ramon van Ede 13e, Tim Limpens 14e en Niels de Boo 15e.

Bij de nieuweling meisjes stond Karen Schoonderwoert aan de start. Zij had er veel zin in er was goed in vorm. In haar koers kreeg ze al snel te maken met pech. Eén lekke band is nog te overzien, maar twee keer een lekke band was voor haar te veel.

In de amateurs-A werd Winfried Goes als 10e en Marc van Oostrum als 11e afgevlagd. Guido van Meeteren eindigde als 15e. In de categorie master 40+ waren het Henk Winkel, Benno Pauw, Ron van der Laan en Herman de Jong, die respectievelijk, 5e, 10e , 11e en 13e werden. Bij de masters 50+ was er een 4e plaats voor Gerard Schoonderwoert, een 5e plek voor Hans van Dijk, sprintkanon Jan Nieuwenhuyzen werd 8e en Kees van Wijk 18e. De B-amateurs kende nog twee Stadionrenners, t.w. Joost Sterk, die 8e werd en Edwin Naron, die als 16e werd gekwalificeerd.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren