Distributiecentrum Jumbo Nieuwegein behaalt hoogste duurzaamheidskeurmerk

Het gemechaniseerde distributiecentrum voor versproducten dat Jumbo Supermarkten in april in Nieuwegein in gebruik nam, heeft het prestigieuze BREEAM 2020-Outstanding certificaat behaald. Met een score van 88,59% is dit distributiecentrum in Nieuwegein één van de eerste in zijn soort die deze hoogst mogelijke BREEAM-klasse bereikt.

Het behalen van dit certificaat onderstreept Jumbo’s toewijding aan duurzaamheid. Om het duurzaamheidskeurmerk te behalen, maakte Jumbo zoveel mogelijk gebruik van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen. Daarnaast zijn er 8.000 zonnepanelen geïnstalleerd om een groot deel van de energiebehoefte te dekken en is er gebruik gemaakt van energiezuinige verlichting. Ook zijn er maatregelen genomen om water te besparen en is ook de buitenzijde en omgeving van het pand ecologisch ingericht met onder meer broednesten en bijenkasten. Met de centralisering van dit distributiecentrum worden ook nog eens 15.000 ritten per jaar bespaard.

Jumbo verwacht eind dit jaar volledig operationeel te zijn met het gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor versproducten. Vanaf dat moment ontvangen alle e-fulfilment centers, waar boodschappen van online klanten van Jumbo.com worden verzameld, en alle ruim 700 winkels in Nederland en België hun langer houdbare versproducten vanuit Nieuwegein. Klanten van Jumbo kunnen vanaf dat moment rekenen op nog versere producten doordat deze artikelen na productie sneller in de winkel liggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren